Державний навчальний заклад

"Ананьївський професійний аграрний ліцей"

Електронний кабінет абітурієнта!

Четвер, 06.05.2021

Вітаю Вас Гість
RSS

Головна | Каталог статей | Мій профіль | Вихід

Меню сайта
Категории раздела
Новини [184]
Вход на сайт
Поиск
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Главная » Статьи » Новини

    СВЯТО МАСЛЯНОЇ В ПРОФЕСІЙНОМУ ЛІЦЕЇ.

    СВЯТО МАСЛЯНОЇ В ПРОФЕСІЙНОМУ ЛІЦЕЇ.

    З прадавніх, ще язичних часів, прийшло до нас веселе свято Масляна: з млинцями, що символізують сонце. Це - зустріч Весни та проводи Зими, свято, яке дуже люблять українці.

    В методичній комісії Сфери обслуговування виникла ідея організувати та провести тиждень професії "Кухар", присвячений святкуванню Масляної, зважаючи на те, що в ліцеї навчаються цій професії 90 учнів.

    Кожен день на масляному тижні має свою назву. Понеділок – зустрічальний, вівторок – загравальний, середа – ласунка, четвер – широка чвертка або перелом, п’ятниця – тещині вечорниці.

    І от з понеділка учні 18, 19 та 20 груп кухарів під керівництвом майстрів виробничого навчання Н.В. Площанської, Т.С.Карягіної та автора статті  взялись за роботу. В кожен день тижня під час великої перерви на території ліцею  звучали пісні про Масляну, учні відгадували загадки, з задоволенням ласували  млинцями. Кожна група підготувала веселі, яскраві стіннівки. У повній красі розкрилися вміння і навички учнів груп кухарів! Тут були млинці на дріжджах, на молоці, з сиром, сметаною, з різними начинками, медом та варенням. Призами з  млинців  нагороджувалися всі учасники за підготовлені  вдома цікаві розповіді про свято та за участь у вікторинах. Персонажі Зими та Весни (Панасюк Наталка та Дікусарова Альона) у відповідних костюмах були ведучими всіх заходів тижня.

    Радує те, що наш заклад відроджує давні традиції, звичаї та свята, які несуть любов, добро. Тому так щиро посміхались учні, від всього серця пригощаючи друзів та працівників ліцею млинцями, активно відповідали на питання вікторини, а викладачі та майстри виробничого навчання від усього серця вболівали за учнів, коли ті брали участь в конкурсах.

    П’ять днів свята, відчуття єдиної сім’ї, одного народу, бо всі ми - і  вчителі, і учні відчували, як такі свята об’єднують всіх нас і наповнюють серця добром та любов’ю.;

    Тиждень з професії "Кухар"

     

    Барова Л. П. – голова методичної комісії сфери послуг ДНЗ "Ананьївський професійний аграрний ліцей"

    Категория: Новини | Добавил: Gromgold (12.03.2015)
    Просмотров: 515 | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Copyright AnPAL © 2021
    Безкоштовний хостинг uCoz